Trabzon’da sokak hayvanları için açıklama! “Görecekler ki hayvanları korumak ön planda olacak”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, “Trabzon’da bir tek hayvan öldürülmeden bu sorunun çözümü vardır, biz bunu tüm Türkiye’ye göstereceğiz” dedi.

sokak-hayvalari-icin-ziyaret.webp

Ziyarette konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen’in açıklamaları şu şekilde;

Şen: “Görecekler ki hayvanları korumak ön planda olacak”

“İnsanlara zarar vermeye başladılar ama bir insana dahi zarar verse bunun tedbirini almak lazım. Hayvanların canına kıymadan, zarar vermeden korumak mümkündür, işte bu yolun peşindeyiz. Cumhurbaşkanımız ile bunu konuştuk ve belli bir noktaya getirdik. İnşallah bu kanun uygulamaya başladığında görecekler ki hayvanları korumak ön planda olacak. İki grup var: it tapar ve it savarların aklı ile bir şey yapılmaz, büyük çoğunluğu hedef almamız lazım.

sokak-hayvalari-icin-ziyaret-2.webp

Şen: “Duyarlı insanların hepsinden yoğun sahiplenme rica ediyorum”

İnşallah sokaklar güvenli hale gelecek. Sokakta çocuğun, amcanın, teyzenin bir yere gitmesine engel olan durum var ise, buralara getirilecek. Yoğun bir şekilde sahiplendireceğiz. Sahiplendirme ve barınma ile birlikte kutular halindeki yerlerde değil, gezme alanları ile birlikte sahiplendireceğiz. Bunları yapmayan belediyelere hapis cezasına kadar ceza uygulanacak. Duyarlı insanların hepsinden yoğun sahiplenme rica ediyorum, özellikle istirham ediyorum. Sokaklar güvenli olacak ama bu hayvanlar da güvenle yaşayacak. İnsanlar da korunacak, hayvanlara da zarar gelmeyecek. Görevini yapmayanlara ceza. Vahşi ırk diye bir şey yok, köpekler evcildir; vahşileştiriyorlar. Bir kısım hayvanların yeniden üretilmesi dönemi bitti, al bırak dönemi bitti, bunlara yaptırım olacak. Trabzon’da şöyle bir söz söylendi: Trabzon’da bir tek hayvan öldürülmeden bu sorunun çözümü vardır, biz bunu tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Özellikle Trabzon’u örnek verdim, bunu yapıp herkese göstereceğiz. İnsanları da koruruz, hayvanlara da zarar vermeyiz.”

sokak-hayvalari-icin-ziyaret-1.webp

Başkan Genç: “Yeni yasa ile birlikte kontrol altına alıp devam edeceğiz”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise yaptığı açıklamada, “Trabzon’umuzda il merkezimiz geneline hizmet veren geçici hayvan barınağımızdayız. 2019’da burayı inşa ettik ve 5 yıldır hizmet veriyor. Özellikle yeni yasanın hazırlanmakta olduğu bir alanda, biz belediyelerin özellikle sokaktaki köpeklerin olağanüstü sorumluluk altında olduğunun bilincindeyiz. Ziyaret ediyoruz çünkü ülke genelinde can güvenliği sorunudur. Bu bize emanet canlara sahip çıkacağız, o nedenle iki yönlü değerlendirdiğimizde, şu anki mevzuatta sokaktan al, kısırlaştır, sokağa bırak şeklinde. Çünkü popülasyonu kontrol etmeliyiz, kısırlaştırma ve sahiplendirme anlayışı var. Bu şekilde düzenleniyor, dolayısıyla sahiplendireceğiz ve kontrol altına alacağız. Yapılan algılar doğru değil, siyasi amaçlı olduğu tespitini yapmak istiyoruz. 5 yılda 82 dönümlük, 15 bin metrekarelik kapalı alanda 3500 köpeği sahiplendirdik, 17 bin tanesini kısırlaştırdık. Yeni yasa ile birlikte kontrol altına alıp devam edeceğiz. 2 ilçede barınak oluşturup hem bu canlar için hem de insanlarımız için yararlı olacak.”

sokak-hayvalari-icin-ziyaret-3.webp

Mumcu: “Hayvanseverleri bolca sahiplendirmeye çağırıyorum”

Sivil toplum kuruluşlarını birlikte hareket etmeye davet eden AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu açıklamasında “Tüm hayvanseverleri bolca sahiplendirmeye çağırıyorum. Bu yönde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını birlikte hareket etmeye davet ediyorum. Ayrıca bolca mama desteği bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Scroll to Top