Trabzon’da uzmanı uyardı! İşte cilt sağlığınız için dikkat etmeniz gerekenler

Güneşin faydaları kadar zararlarının da olduğuna dikkat çeken Dr. Cirit, uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmanın cilt kanseri riskini artırdığını ve deri yaşlanmasını hızlandırdığını vurguladı. “Ömür boyu güneş ışınlarına maruziyetin yaklaşık yüzde 80’i çocukluk döneminde olur. Bu nedenle çocukluktan itibaren güneşten korunmak çok önemlidir,” dedi.

Güneşin Zararları ve Korunma Yöntemleri

Dr. Cirit, güneşin D vitamini sentezi ve psikolojik etkileri gibi faydalarının dışında, uzun süre maruz kalmanın ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade etti. “Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak deri kanseri riskini artırır, deri yaşlanmasını hızlandırır ve güneş yanıklarına neden olabilir. Bu yüzden güneş banyosu yapılmasını tavsiye etmiyoruz,” şeklinde konuştu.

Çocukluktan İtibaren Korunma Şart

Güneşten korunmanın çocukluk döneminden itibaren başlaması gerektiğini belirten Dr. Cirit, solaryumların da aynı riskleri barındırdığını söyledi. Günlük yaklaşık 20 dakikalık bir güneşe temasın D vitamini sentezi için yeterli olduğunu belirten uzman, güneşten korunma yöntemlerini şöyle sıraladı:

Öğlen Saatlerinde Dışarı Çıkmayın: Güneş ışınlarının dik geldiği öğlen saatlerinde dışarı çıkmaktan kaçının.
Koruyucu Kıyafetler Giyin: Geniş kenarlı şapkalar, uzun kollu kıyafetler ve güneş gözlüğü kullanın.
Güneş Koruyucu Ürünler Kullanın: En az 30 faktörlü güneş koruyucu kremler ve losyonlar kullanarak her üç saatte bir yeniden uygulayın.
Güneşten korunma bilincinin arttırılması gerektiğini vurgulayan Dr. Cirit, “Cildimizi güneşin zararlı etkilerinden koruyarak sağlıklı bir yaşam sürdürebiliriz,” dedi.

Scroll to Top