Türk Yüzücüler, “Okyanus Yedilisi”ni Fethetme Peşinde

Dünya çapında ekstrem sporcuların gündeminde olan “Okyanus Yedilisi” yarışı, yüzücülerin 7 açık su kanalını geçme hedefiyle 2008’den bu yana dikkat çekiyor. Şimdiye kadar 27 sporcu bu zorlu parkuru tamamlarken, 11 yüzücü son kanalı geçmeye bir adım daha yaklaştı. Türkiye’den Bengisu Avcı, Emre Erdoğan ve Kamil Resa Alsaran gibi isimler dörder kanal geçişi ile öne çıkıyor.

Bengisu Avcı, şu anda dört kanal geçişiyle Türkiye’nin rekorunu elinde tutuyor ve “Okyanus Yedilisi”ni tamamlayarak bu alanda ilk Türk kadın olmayı hedefliyor. Avcı, Molokai Kanalı’nda mayıs ayında beşinci geçişini yapmayı planlıyor ve gelecek yıl Tsugaru Boğazı’nda yarışarak hedefine ulaşmayı umuyor.

Emre Erdoğan, 21 Ağustos 2019’da son geçişini gerçekleştirdi ve hedefi, “Okyanus Yedilisi”ni en hızlı tamamlayarak rekor kırmak. Erdoğan, kalan parkurlarında Cook Boğazı, Molokai Kanalı ve Kuzey Kanalı’nı geçmeyi planlıyor.

Kamil Resa Alsaran ise Kuzey Kanalı’nı 2019’da geçti ve Molokai Kanalı, Cook Boğazı ve Tsugaru Kanalı’nı tamamlayarak seriyi bitirmeyi hedefliyor.

Bu sporcular, soğuk su, dalgalar, karanlık ve rüzgar gibi zorlu koşullarda 35-40 kilometrelik açık su etaplarını 10 saate yakın sürelerde yüzerek tamamlamak zorundalar. Türk yüzücüler, bu zorlu mücadelede ülke bayrağını dalgalandırmayı ve tarih yazmayı hedefliyor.

Scroll to Top